• Van de voorzitter

Een nieuw voetbalseizoen staat voor de deur.
    De vraag kan het komende seizoen op een gewenste wijze, zoals voorgaande jaren, van start gaan?
    Het antwoord van het bestuur is kort: NEE.
    Door het bekende virus, dat nu reeds maanden veel van onze gedachten bepaalt, waart nog steeds rond.
    We zullen hier als leden van de vereniging ernstig rekening mee moeten houden.
    Voor het bestuur dan ook aanleiding om, hoezeer ons dat ook spijt, maatregelen te moeten afkondigen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.
    Hieronder de besluiten van het bestuur omtrent de maatregelen zoals deze voor onze accommodatie zijn genomen.

Corona protocol kantine, terras en bestuurskamer:

• heb je klachten: blijf thuis en laat je zo spoedig mogelijk testen;
    • was vaak je handen;
    • bij binnenkomst handen desinfecteren;
    • ingang via de normale kantine ingang;
    • uitgang via de terrasdeur tenzij anders aangegeven;
    • vanaf het terras altijd omlopen en via de normale ingang van de kantine ingang bestelling ophalen of gebruik toiletten;
    • enkel zitplaatsen in de kantine;
    • aan de tafels 4 personen en onderling 1,5 meter onderlinge afstand;
    • per tafel maximaal 1 persoon om te bestellen /ophalen;
    • aangegeven looproutes volgen;
    • bij voorkeur betalen met PIN.

Voor de kantine houdt dit in dat er een beperkt aantal personen in de kantine aanwezig kan zijn. Het bestuur zal proberen om buiten de kantine mogelijkheden te creƫren zodat ook buiten van de kantinefaciliteiten gebruik kan worden gemaakt.

Voor de bestuurskamer geldt:

• gezien het feit dat er 1 toegangsdeur is geldt hier geen looproute, echter dient de 1,5 meter maatregel in acht te worden genomen;
    • bij binnenkomst van de bestuurskamer handen desinfecteren;
    • de aanwezigheid in de bestuurskamer dient zoveel mogelijk te worden beperkt;
    • zodra de 1,5 meter maatregel niet kan worden gehaald dient buiten te worden gewacht totdat dit wel weer mogelijk is.

Corona protocol kleedkamers:

• heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
    • was vaak je handen;
    • gebruik van kleedkamers en douches is toegestaan;
    • alleen spelers en teambegeleiders in de kleedkamers;
    • teambegeleiders houden min. 1,5 meter afstand tot speler en van elkaar;
    • spelers <18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden;
    • spelers >18 jaar houden minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar;
    • teams met spelers >18 jaar douchen in twee groepen;
    • kom zoveel mogelijk omgekleed naar het sportpark en ga thuis douchen;
    • spreekkoren, hard meezingen of schreeuwen is niet toegestaan.

Corona protocol veld:

• heb je klachten blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
    • was vaak je handen;
    • toeschouwers >18 jaar houden minimaal 1,5 meter afstand tot speler en van elkaar;
    • spreekkoren, hard meezingen of schreeuwen is niet toegestaan;
    • terug naar de kleedkamers/kantine houden toeschouwers >18 jaar1,5 meter afstand (tenzij tot hetzelfde huishouden);
    • teambegeleiders, trainers en wisselspelers houden minimaal 1,5 meter afstand tot speler en van elkaar, dus ook in de dugout!

Volg de regels van het RIVM wanneer je van vakantie terugkomt uit code ORANJE gebieden.

Verder doet het bestuur een beroep op ieders gezond verstand in deze voor ons allen vreemde situatie en doen wij een beroep op een ieder om elkaar scherp te houden op de genomen maatregelen. Denk om elkaar en houd elkaar gezond.

Valt er verder ook nog iets leuks te vermelden. Ja natuurlijk, vele vrijwilligers zijn weer druk geweest om de start van het nieuwe seizoen mogelijk te maken. Teams zijn  weer ingedeeld, de velden liggen er ondanks de droogte weer redelijk tot goed bij. De trainingen zijn weer van start gegaan en de eerste oefenpartijen zijn weer gespeeld.

Ons vlaggenschip is na degradatie aan het eind van het seizoen 2018-2019 weer gepromoveerd naar de 2 klasse Noord. Zonder kampioen te worden, maar wie maalt daarom?

M.b.t. de nieuwbouw valt te vermelden dat de projectleider een concept Ruimtelijk Functioneel Programma van Eisen heeft opgesteld. In de projectgroep zal hierover de komende tijd worden gesproken. Zodra hierover nieuws valt te vermelden zal het bestuur jullie hiervan op de hoogte stellen.

Het bestuur wenst een ieder, ondanks de hierboven genoemde maatregelen een sportief seizoen 2020-2021 en blijf vooraf GEZOND.

Namens het bestuur,
    Harm Jan Danker.