• Update Sporthuis Peize

Het plan Sporthuis Peize gaat door!

Gisteren woensdag 13 juli 2022 zijn de officiële handelingen verricht met het zetten van de handtekeningen op de overeenkomst tussen Gemeente Noordenveld, Voetbalvereniging Peize, aannemer Van Wijnen en installateur Harwig.

De totstandkoming.

Het begin van het project Sporthuis Peize ligt zo’n 7 jaar geleden terug. De betrokken partijen (gemeente, architect, projectleider, vv Peize, e.a.) zijn er lang mee bezig geweest met als mooie tussentijdse piketpaal de ondertekening van gisteren. Op zeker moment is architect Vincent Inja gecontracteerd als ontwerper van het nieuwe gebouw met de naam Sporthuis. Via diverse tussenstappen is er in het tweede deel van 2021 een VO (Voorlopig Ontwerp) ingediend. In december 2021 heeft de raad ingestemd met het plan Sporthuis Peize en zijn de daarmee verband houdende financiële middelen gereserveerd. Daarna is het plan verder uitgewerkt tot DO (Definitief Ontwerp) en is het middels een aanbestedingsprocedure in de markt gebracht. Uit deze procedure zijn bouwer Van Wijnen en installateur Harwig als dé partijen naar voren gekomen. Echter bleek het totaal aan offertes aanmerkelijk hoger dan gecalculeerd en gebudgetteerd. Sinds begin 2022 is er namelijk van alles in de wereld aan de gang waardoor bouwmaterialen aanmerkelijk in prijs zijn gestegen. Woensdag 22 juni jl. heeft de gemeenteraad ingestemd met extra budget voor het Sporthuis en daarbij tevens een taakstellende bezuinigingsopdracht bij de aannemende partijen neergelegd. Aan deze bezuinigingsronde wordt op dit moment door alle betrokken partijen hard gewerkt.

Het Sporthuis Peize.

Het Sporthuis Peize wordt het nieuwe onderkomen van v.v. Peize. Met in de kelder 8 kleedkamers, een massageruimte en diverse opslag. Vanuit deze etage ga je via een trap naar boven naar de velden. De begane grond (ca. 90 cm boven maaiveld) wordt een multifunctionele ruimte voor alle sporters, zowel voetballers als zaalsporters, de BSO, Peize in Beweging en mogelijk andere organisaties. Aan de veldkant komt er mooi en breed zicht richting de velden. Aan de sporthalkant middels glas een doorkijk naar de sporthal. Er zal ook een soort van loungehoek komen. Er komt een flexibele wand waarmee de ruimte aan de veldkant kan worden opgesplitst. Aan de sporthalkant is een aparte ruimte die middels een deur is af te sluiten. Met deze faciliteiten kunnen besturen, teams, of anderszins afgescheiden zitten en overleg voeren. Naast de entree komt een bestuurskamer, via de centrale hal kan je verder het Sporthuis in als ook ri. sporthal of naar beneden naar de kleedkamers.

De bijgevoegde renderings geven een indruk van binnen- en buitenkant. We zijn zoals gezegd druk bezig met aanpassingen en verdere gedetailleerde invulling van het interieur. Op de foto’s onze voorzitter Harm Jan Danker, wethouder sport Alex Wekema, adjunct directeur van Van Wijnen Arnoud Gils en Bernard Nederhoed van Harwig Installatietechniek.

Planning.

De planning is nu dat rond week 40 de eerste feitelijke bouwhandelingen zullen worden verricht. Medio september 2023 staat de oplevering gepland.

We zullen jullie zo goed als het kan blijven informeren over de voortgang van de bouw van het Sporthuis. Kijk ook op Instagram en Facebook. Daar zullen geregelder foto’s worden geplaatst.

rfwbs-slide