• Het vlaggenschip kampioen,

  In de pers en op social media is er reeds veel over geschreven. Peize 1 is de eerste kampioen van het district Noord in het seizoen 2023-2024.

  Correct, maar hoe ging het ook alweer.

  Na een teleurstellend seizoen 2022-2023 waarin Peize 1 degradeerde van de tweede naar de derde klasse werd het team iets aangevuld met een paar nieuwe gezichten. Reeds bij de aanvang van het nieuwe seizoen zagen de kenners binnen onze vereniging een team met potentie.

  Wat hierbij zeker opviel was de het enthousiasme dat binnen de ploeg heerste. Een enthousiasme dat gedurende de competitie steeds verder groeide.

  Direct na de eerste thuiswedstrijd tegen de VV Gieten (uitslag 2-1) werd mij als voorzitter door een verslaggever gevraagd met welke doelstelling door de VV Peize dit seizoen werd gestart.

  Ik liet mij toen ontvallen dat ik graag zou zien dat wij een periode titel zouden kunnen pakken. Direct verscheen daarop in de bekende Krant “Peize gaat voor periode titel”. Door sommigen werd ik er op aangesproken en ook de trainer had bij mijn uitspraak zo zijn gedachten. Ik begreep dit wel, net een degradatie achter de rug en dan zo’n opmerking van de voorzitter die ook nog eens geen verstand van voetbal heeft. (waarin de trainer gelijk heeft). Had ik toen maar geweten wat er allemaal op voetbalgebied bij VV Peize zou gebeuren.

  Na de poulefase in het bekervoetbal kwam Peize als winnaar uit de bus. Hoe dit verder is gelopen is inmiddels wel bekend. Trainer, spelers en begeleiders nogmaals hulde

  De eerste uitwedstrijd vond plaats in Vlagtwedde, tegen de plaatselijke VV Westerwolde. Ondanks dat Peize de bovenliggende partij was, werd de uitslag toch enigszins teleurstellend 1-1.

  Maar de voortekenen waren toch wel veelzeggend.

  Vol goede moed werd er aangetreden tegen andere teams spelend in de zelfde competitie. Het bleek dat Peize een taaie tegenstander was zowel bij uit als thuiswedstrijden. Winnen van Peize in de competitie lukte niet. Daar waar de vooraf genoemde titelkandidaten verloren, speelde Peize gelijk of werd de wedstrijd gewonnen. Wel werden vele uitwedstrijden afgelast, vanwege door natte niet bespeelbare velden bij de tegenstanders. We zagen echter op de ranglijst dat Peize er steeds beter voor kwam te staan. Weliswaar op een derde plaats maar met wel op enig moment 4 wedstijden minder gespeeld en maar een punt minder dan de koploper.

  Na het inhalen van een aantal van deze wedstrijden stond Peize nam Peize de koppositie in deze competitie over en daar waar de concurrentie steken liet vallen denderde de Peizer voetbaltrein door. Het puntenverschil liep op tot 16 punten op nummer 2.

  Gisteravond was het dan zover. In Veelerveen moest het gebeuren. Een overwinning zou VV Peize het kampioenschap in 3B opleveren. En dat gebeurde. Kelvin Wekema, die ik het afgelopen seizoen hard heb zien lopen nam na pakweg 7 minuten de bal op de slof en plaatste deze onberispelijk achter de keeper van Veelerveen. Volgens mij heeft deze de bal in het geheel niet aan zien komen.

  Daarna bleef het een poos rustig, al kan worden gezegd dat Peize de bovenliggende partij was. In de tweede helft vond Daan van der Veen het wel welletjes en maakte de 0-2. Vlak voor het eindsignaal scoorde Ivar Cats de 0-3. Daarna kon het feest beginnen. Gezien de keuze van de muziek durf ik te stellen dat de VV Veelerveen rekening met dit spontaan feestje had gehouden, waarvoor dank aan deze vereniging.

  Namens het bestuur wil ik alle selectiespelers, de trainer en de begeleiding van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap en hartelijk dank zeggen voor al het moois dat dit seizoen op voetbalgebied aan de vereniging/suppoters is geboden.

  De supporters willen wij bedanken voor de ervaren steun, zowel bij de thuis als uitwedstrijden.

  Graag zie ik jullie a.s. zondag weer op ons sportpark bij de wedstrijd tegen Weerdinge. Uiteraard zal na deze wedstrijd aandacht worden besteed aan het behaalde kampioenschap.

  Harm Jan Danker voorzitter VV Peize

rfwbs-slide